Bedst i test

Nøstebarn er kommet godt ud i flere forbrugertest. Det er dejligt at få gode resultater i denne type test, men det er samtidig vigtigt for os at få uafhængige tilbagemeldinger på vores produkter, så vi kan udvikle tøj, der er så godt som muligt – både med hensyn til design og funktionalitet. Her kan du læse uddrag af nogle af de test, hvor Nøstebarns tøj har fået særlig omtale.

Varmest i test

"Varmest i test" i bladet Fjell og Vidde

Nr. 6, december 2011. Bladet Fjell og Vidde bliver udgivet af Den Norske Turistforening.

Fjell og Vidde testede mellemlag i uld i deres december-nummer i 2011. De skriver i artiklen, at de foretrækker uld frem for (syntetisk) fleece, fordi uld føles varmere, når det er fugtigt, den lugter kun lidt selv efter flere dages brug, og fordi uld brænder dårligt og ikke smelter som kunstfiber. Derfor er uld bedre egnet til brug ved bål og pejs.

To af Nøstebarns jakker til voksne var med i testen, uldfleecejakke til voksne og hættejakke i uldfrotté. Om frottéjakken skriver de: "Meget god kvalitet, middel varme, blød og behagelig, relativt let, nulrer noget." Om uldfleecejakken skriver de: "Meget god kvalitet, meget varm, tykkeste og varmeste jakke, blød og behagelig, let i forhold til isoleringsevnen, også velegnet som ren varmejakke, lidt dyr." Uldfleecejakken blev udnævnt til "Varmest i test".

Mykest i test

"Blødest i test" i bladet Fjell og Vidde

Nr. 7, december 2010.

I denne udgave af Fjell og Vidde testede de det, de kalder "helårsuld" eller mellemtykt uldundertøj. Her skriver de indledningsvis, at de færreste vil klø af merinould, og at de allermest behagelige uldstoffer er dem, der er blandet med silke. Der er testet både en uld/silke- og en ren uldtrøje fra Nøsteban. Om uldtrøjen skriver de "Meget god funktion". Om uld/silketrøjen skriver de "Meget god funktion, blødest, noget mindre varm end de andre". (Silke har en afkølende effekt. Samtlige af de andre uldtrøjer i testen var i 100 % uld).Vores uld/silketrøje blev udnævnt til "Blødest i test".

 

Test af træningstøj – bedst lugtresultat

22. januar 2012 SiFO-rapporten "Lugten af sved: lugtudvikling i forskellige tekstiler"

SIFO tester lukt i treningstøy

SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning) har gennemført en undersøgelse af, hvordan forskellige materialer, der bruges i træningstøj, lugter før og efter vask og brug. De sammenlignede såkaldt "antilugt"-træningstøj med tøj i bomuld og uld, og uld kom ud i toppen – selv uden at være vasket lige så mange gange som de andre materialer. I pressemeddelelsen om rapporten beskrives fremgangsmåden i testen: "Forskellige tekstilvarianter blev fastgjort til måtter, der blev brugt under cirkeltræning på Myrens sportscenter. Derefter blev de forskellige tekstiler lagt i tætte beholdere, der ikke afslørede, hvilke tekstiler, de indeholdt. Selve lugttesten foregik på SIFO's laboratorium, hvor et udvalg lugtede til de forskellige tekstiler efter brug, efter luftning, efter vask samt en række andre varianter af behandling af tekstilerne."

"Der er størst sandsynlighed for, at uld og bomuld bruges igen og ikke lægges til vask i forhold til syntetiske og antilugt-tekstiler. Forskellen på uld og bomuld består i, at uld i højere grad lugter acceptabelt til brug, når den er svedig og våd eller svedig og luftet/tørret, mens forskellen bliver mindre, når de er nyvasket. Årsagen er, at bomuld har god effekt af vask, mens uld har god effekt af luftning." ("Lugten af sved: lugtudvikling i forskellige tekstiler", SIFO 2011 s. 55)

 

I testen er der brugt en trøje fra Nøstebarn i 100 % uld, den kom sammen med testens andet uldtøj allerbedst ud med hensyn til lugt.

Her kan du læse hele rapporten: Statens Institutt for Forbruksforskning

VGs Vektklubb har, på baggrund af rapporten givet uldtrøjen fra Nøstebarn seks stjerner. Læs artiklen her.

Nøstebarn på sydpolen

Nøstebarn på Sydpolen

I slutningen af 2011 begav Linn Elise Rølvåg sig ud på en ekspedition til Sydpolen i Roald Amundsens fodspor. Da Linn Elise kontaktede os og fortalte, at hun skulle til Sydpolen, tænkte vi, at det jo måtte være en fantastisk mulighed for at få testet vores uldtøj i rigtig kulde. Efter ekspeditionen fortalte hun os, at hun var overbevist om, at hovedårsagen til, at hun holdt sig varm og fri for frostskader, var, at hun var godt klædt på i ubehandlet uld fra Nøstebarn. Læs mere om Linn Elises erfaringer idette blogindlæg på Nøsteblog.

Vaske og lappekeyboard_arrow_down
Nøstebarn og miljøetkeyboard_arrow_down

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.