Nøstebarns uld

Mens de fleste satser på kemisk behandlet uld, vælger vi ubehandlet uld. Vores farvede produkter er farvet med miljøvenlige farver men ikke bleget. Ulden er uden mølgift og uden den kemiske præparering, som skal lægges uden på ulden, for at ulden kan godkendes til maskinvask. Det gør den ekstra tryg at bruge til børnetøj og undertøj.

Ubehandlet uld og økologisk uld

Begrebet "ubehandlet" betyder, at ulden ikke er udsat for (unødvendig) kemisk behandling, som f.eks. blegemidler, formaldehyd, mølgift, superwash-behandling og farvestoffer med skadelige tungmetaller. I ubehandlet uld er det naturlige indhold af uldfedt (lanolin) intakt, og ulden har alle sine gode egenskaber i behold.

Da Nøstebarn startede op med ubehandlet uld i 1983, var det meste uld på markedet behandlet uld, og det var derfor naturligt for os at bruge begrebet "ubehandlet uld". I de senere år er begrebet 'økologisk uld' også dukket op. Det indebærer, at fårene kommer fra økologiske dyrehold(*). Begrebet 'økologisk uld' kan indebære, at enten tøjet er økologisk, eller at kun ulden er økologisk og siger dermed ikke noget om, hvordan ulden er behandlet efterfølgende, selv om man bør forvente, at videre produktion og behandling også følger miljøvenlige og etiske normer. Nøstebarns uldtøj er fremstillet af økologisk uld og er samtidig ubehandlet. Nøstebarn vælger at bruge betegnelsen 'ubehandlet', fordi det også dækker behandlingen af ulden og ikke bare, at den er økologisk.

Tryghed og velvære

Vores hud absorberer stoffer. Ubehandlet uld er derfor ekstra vigtig til undertøj, der bruges direkte på huden og til babytøj og børnetøj. Brugt i blebukser er den ideel. Ubehandlet uld giver også et helt andet velvære, fordi alle uldens naturlige egenskaber bevares. Kombineret med vind- eller regntøj giver den stor bevægelsesfrihed og mange kombinationsmuligheder. Blødt, elastisk tøj, der isolerer mod kulde og varme – også når det er fugtigt.

Miljøvenligt hele vejen

Hvis man vælger ubehandlet uld, behøver man kun lidt tøj, der bruges meget. Vores uld tager hensyn til miljø og mennesker hele vejen – i produktionen, ved brug og når den til sidst skal nedbrydes. GOTS- og IVN-godkendt*) mindre tøj og sjældnere vask er godt for naturen og trygt for os!

GOTS og IVN-godkendt

Mens de fleste andre miljøgodkendelser kun tager hensyn til dele af produktionen, f.eks. at råvarerne er økologiske, eller at slutproduktet er giftfrit, sikrer GOTS og IVN hele produktionen. Godt dyrehold, trygge arbejdsforhold, mindst mulig belastning af naturen og et trygt, giftfrit slutprodukt. Produkterne er derfor trygge og miljøvenlige i brug, samtidig med at vi ved, at ingen andre må lide, for at vores børn skal have det godt.

Tøj til at tumle i

Børn er ikke små voksne. De er smidige og i bevægelse næsten hele tiden, derfor har de brug for tøj, de kan tumle i. Ingen tumler i jeans.

Nøstebarn en mærkevare?

Nogle gange er dyre varer bedre, men ofte betaler man dyrt på grund af et kendt mærke. Nøstebarn er ikke sådan et mærkenavn. Hos os betaler du for de reelle omkostninger ved at fremstille tøj af trygt kemikaliefrit uld på en etisk og miljømæssigt forsvarlig måde.

100% uld – men alligevel plastbelagt?

Vidste du at meget tøj mærket med 100% uld ofte er dækket af en tynd plasthinde? Behandlingen hedder Superwash og forhindrer at ulden krymper i vask ved høje temperaturer. Plasthinden er så tynd, at man ikke behøver at opgive den på tøjets mærkning, men den findes, og den dækker hver eneste uldfiber – i hele tøjets levetid.

Læs mere på vores blog

Trygt og blåt

En stærk turkis kræver brug af tungmetaller. Den chance tager vi ikke. Det kræver mange hensyn at fremstille tøj. Tøjet skal helst være både funktionelt, komfortabelt, pænt, miljøvenligt og produceret på en etisk korrekt måde. Vi lægger vægt på alle disse ting, men hvis vi skal vælge mellem pænt og praktisk, vælger vi praktisk. Hvis vi skal vælge mellem cool og trygt vælger vi trygt. Af og til ender vi op med, at resultatet alligevel bliver pænere end oprindeligt planlagt, som da vi valgte den smukke isblå farve i stedet for stærk turkis.

Trygt tøj tæller mest.

Vaske og lappekeyboard_arrow_down
Nøstebarn og miljøetkeyboard_arrow_down

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.