home Menu close
menu MENU

MILJÖ

Tøj helt uden fluor og mikroplastfibre

– 19. april. 2018 av Nøstebarn –

Hos Nøstebarn har vi altid vægtet omtanke for mennesker, dyr og miljø højest. Derfor er vi utroligt glade for at se de øgede tiltag for at bekæmpe udslip af mikroplast. Det er let at føle sig magtesløs, når billeder af syge dyr og ødelagt natur på grund af affald, ruller hen over skærmen, men hvis hver enkelt gør sit bedste for at mindske sit eget forbrug og udslip, så gør det en forskel.

Læs mere:

Miljømærkning

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig helt sikker på, at vores tøj er fri for mikroplastfibre, fluor og skadelige kemikalier. Derfor er alt vores uld GOTS eller IVN certificeret. Det er den strengeste miljøcertificering der findes. IVN og GOTS tillader ingen giftige kemikalier i produktionen, syrebad, superwash eller at blande plast i ulden. Det betyder, at tøjet du køber til dit barn, er helt sikkert og heller ikke giver udslip af mikroplast ved brug eller vask.

Ja til børnetøj uden gift!

Både børn og tekstilarbejdere bør skånes for giftigt tøj. Den norske miljøorganisation Fremtiden i vore hænder, undersøgte en omgang børnetøj og fandt miljøgiftige fluorkarboner i hele 90% af de testede varer. På hjemmesiden kan du støtte op om kampagnen, så der kan arbejdes for en strengere regulering af miljøgifte. Hvis du vælger en tøj fra Nøstebarn, er du sikret tøj helt fri for skadelige fluorstoffer.